Taas kävin kontrollissa. Pientä parannusta oli tapahtunut. Omiin tavoitteisiin en tietenkään vielä päässyt. Verensokerin  pitkäaikaisarvo tipahti muutaman kymmenyksen. Hba1 on nyt 9.1 mmol)l iq kolesterooliarvo 5,1. Harmittaa vain ettei potilas saa muita tietoja paperilla. Outoa tämä lääkäreiden homma. Potilas ei saa tietoa terveydestään muuta kuin kysymällä. Olisi hyvä saada tiedot oman sairauden kehityksestä paperille. No ehkä pitäisi olla enemmän vaativa näissä asioissa. 

Oikeastaan tässä on ihmisen vappaus. Jos olen kiinnostunut omasta terveydestäni saan sen vappaasti ilmaista. Antakaa nyt se tieto potilalle itselleenkin

Reformaation juhlavuotena tässä olisi aika uudistuksille. Lääkärikunta on vähän kuin papisto keskiajalla. Ollaan kaukana kansasta eli sairairaista ihmisistä, Kansa ei saa tietää tilanteestaan vaan papit mutisevat omaa kieltään alttarin sisäpuolella. Olisi aika jo tulla samalle tasolle kansan kanssa. Eli kysellä hieman mitä se kansa tahtoo tietää? Mitä sitä tietoa itsellään pitämään. Potilas sen tarvitsee. Hän on loppujen lopuksi oman sairautensa asiantuntija.

Kristus vappautti meidät orjuuden ikeestä. Olisi aika päästä lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan siteistä ja sanoa asiat suoraan. Antakaa nyt ne kaikki tiedot meillekin. Mitä salaatte niitä potilaalta. Näkyykö niistä jotain mikä on vahingollisa? Aina sitä saa sitten pelätä pahinta.

Vaan on hyvä heittää kaikki murheet Herran haltuun. Hän pitää minusta huolen. Paremmin kuin tämän maailman lääkärit. Siitä on minulla Jumalan Sanan lupaus yhdessä profetaalisen tiedon kanssa. Minulla on auttaja. Hän on Jeesus. Hän kulkee vierellä ja Hän parantaa niinkuin on luvannut!

Hän antaa kaikki syntisi anteeksi 
ja parantaa kaikki sairautesi. Ps 103:3