Elämän muutos ei tunnetusti ole ihmiselle helppo asia. Ilmestyskirjakin sen toteaa, ettei ihminen tee parannusta ja jo pitkään parannuksen teon kanssa kamppaillut tietää ettei omasta voimastamme käsin se ei oikeastaan onnistu! Tarvitaan korkeampaa voimaa, Jumalaa, joka tahtoo tulla jokaisen ihmisen voimaksi, armonsa ja Rakkautensa kautta. Tämän näin pappiskoulutettuna tahdon kaikille muistuttaa. Ihminen ei koskaan ole itsensä oma vaikka usein ihminen näin kuvitteleekin.

Elämässä opimme yrityksen ja erehdyksen kautta ja onnellinen se, joka huomaa menestymisessään Jumalan käden jäljen ja osaa siitä kiittää ja iloita. Ilo Herrassa ja tyytyväisyys kaikessa Jumalan kunnioittamisessa ovat kaiken Elämän menestyksen, se on siunauksen ehto. Itsestämme käsin emme puserra mitään vain ja ainoastaan läsnäoleva Jumala voi siunaavat kätensä laskea päällemme ja avata meille mahdollisuuden menestykseen ja siunaukseen.

Moni ei tätä huomaa ja jatkaa ylpeydessään elämäänsä huomaamatta asiantilaansa ja kohottamatta katsettaan kohti armollista Jumalaa. Tästä pimeydestä ulos pääseminen on parannuksemme tärkein ehto. Pimeydestä on päästävä irti ja suunnattava katse kohti valoa. Kohti sitä valoa, joka tarjoaa sitä suurinta iloa. Ilo Herrassa on valtava voimavara ja sitä kannattaa rukoilla. Ilo ja positiivisuus ovat menestyksekkään elämän ainut ehto. Paavalikin sen tiesi ja sanoi Iloitkaa ja vieläkin minä sanon iloitkaa!!!!

Tuollla Raamatussa on yksi Lutherille hyvin arvokas kohta eli Jeesuksen sanat joka kertoo Hyvästä puusta ja sen hedelmistä. Ilman Kristusta emme voi mitään. Siksi on hyvä ammentaa Jumalan Sanasta eli se on Kristuksesta voimaa tähän elämämme vaikeimpaan asiaan, parannuksen tekoon. Hän auttaa!